top of page
Doke Pauwels

Bio

Doke Pauwels (1993) is opgeleid als klassiek danseres aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en als dramaturg aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij Theaterwetenschap (BA) en Dramaturgie (MA) studeerde.

In 2014 woonde zij in New York waar ze aan The New School vakken in regie, acteren en schrijven volgde.

Doke was assistent-dramaturg bij Peter van Kraaij (regie Simon Stone bij Internationaal Theater Amsterdam) en Willemijn Barelds (regie Eric de Vroedt bij Toneelgroep Oostpool), wat het begin inluidde van een zelfstandige praktijk als freelance dramaturg en performer. Zij werkte samen met verschillende theatermakers, schrijvers, gezelschappen en choreografen waaronder Internationaal Theater Amsterdam, Toneelschuur Haarlem, Emke Idema en Herman van Veen. Door te werken in verschillende disciplines en functies (performer, dramaturg en maker) ontwikkelde zij een goed voorstellingsvermogen voor wat er nodig is voor alle deelnemers aan het artistieke proces. 

Naast haar maak- en uitvoeringspraktijk ontwikkelde Doke een interesse in de vraag hoe we als podiumkunstenaars ons gezamenlijke werkveld vormgeven. Samen met de kunstenaars die aan het Antidote project verbonden zijn initieert zij evenementen en projecten waarin jonge theater- en dansmakers zich actief verhouden tot de omstandigheden waarin hun kunst tot stand komt, als oefeningen in gemeenschappelijke zelf-organisatie en solidariteit.

bottom of page