top of page
Doke Pauwels

Bio

Doke Pauwels is opgeleid als danseres aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en als dramaturg aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij Theaterwetenschap (BA) en Dramaturgie (MA) studeerde.

In 2014 woonde zij in New York waar ze aan The New School vakken in regie, acteren en schrijven volgde.

Al tijdens haar studies begon Doke haar internationale praktijk als freelance danser en dramaturg. Zij werkt voor en met gezelschappen, choreografen en theatermakers als Internationaal Theater Amsterdam, Toneelschuur Haarlem, Deutsche Oper Berlin, Fabienne Vegt en Emke Idema. Recent is zij ook begonnen met het creëren van eigen werk als choreograaf. Door haar diverse werkpraktijk en ervaring in verschillende disciplines en functies (performer, dramaturg en maker) ontwikkelde zij een goed voorstellingsvermogen voor wat er nodig is voor alle deelnemers aan het artistieke proces. 

Naast haar maak- en uitvoeringspraktijk ontwikkelde Doke een interesse in de vraag hoe we als podiumkunstenaars ons gezamenlijke werkveld vormgeven. Samen met de kunstenaars die aan het Antidote project verbonden zijn initieert zij performances, festivals en clubavonden waarin jonge theater- en dansmakers zich actief verhouden tot de omstandigheden waarin hun kunst tot stand komt. 

bottom of page