top of page

School Of Unlived Worlds

De School of Unlived Worlds is een nomadische school die verschijnt in de context van festivals, musea, theaters en organisaties die bezig zijn met ecologie. Daar opent ze een experimentele ruimte om te leren over verschillende mogelijkheden om in relatie te treden met de plek waar we leven. 

 

De School of Unlived Worlds maakt ruimte voor uitwisseling en experiment samen met verschillende partner organisaties in Nederland en Europa. Centraal staat het ontwerpen van fysieke artistieke interventies in de manieren waarop we normaal gezien een relatie aangaan met een plek. Als deelnemer kruip je op handen en voeten door een bos, draai je een half uur lang langzame rondjes om je as, volg je een mier in de stad, zing je mee met het omgevingsgeluid van een weiland of proef je de stenen op je pad. We ontrafelen hoe de voor ons bekende wereld zich op heel andere manieren aan ons laat zien als we er op een andere manier in stappen. De School biedt manieren om de kennis die uit de ervaringen voortkomt te ‘oogsten’. Zo leggen we blinde vlekken en lacunes bloot in onze perceptie en in de verhalen die we normaal gezien van onszelf en onze leefomgeving maken. Nieuwe manieren om ons in onze habitat te bewegen worden mogelijk. Naast de speelse interventierituelen laat de School een bibliotheek groeien van gerelateerde en ondersteunende praktijken en literatuur, vol inspiratie van filosofen, ecologen, botanisten en kunstenaars. We lezen, proberen, proeven en bespreken. Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om op jouw beurt voeding te geven aan de bieb.

Initiator Emke Idema | kernteam Doke Pauwels, Marie Groothof, Emke Idema | geproduceerd door Stichting Stranger | supported by IN SITU – European Platform for Artistic Creation in Public Space, BASE Milano, Jonge Harten Festival Groningen, Oerol Festival Terschelling ea

vorige / volgende project
bottom of page