top of page

Verzoeknummer

In seizoen 2023-2024 brengt Golden Palace Verzoeknummer van gastregisseur Jessie L’Herminez. De voorstelling is gebaseerd op het door Franz Kroetz geschreven toneelstuk Wunschkonzert – een tekstloos, real-time toneelexperiment uit 1973. We volgen mevrouw Rasch op een schijnbaar willekeurige avond terwijl ze thee zet, tapijt tuft en naar de radio luistert. Tot de avond een onverwachte wending neemt. Kroetz schreef het stuk als aanklacht tegen het kapitalisme en was van mening dat er een revolutie zou plaatsvinden als mensen hun woede op het systeem zouden richten in plaats van op zichzelf.

 

Vijftig jaar later vraagt Jessie L’Herminez zich af of er in al die tijd iets is veranderd. In haar regie gaat Verzoeknummer over eenzaamheid, over het gevoel gevangen te zitten in een patroon en over de vraag hoeveel invloed we hebben op ons eigen leven. Actrices Lisa en Marie Groothof vertolken verschillende incarnaties van mevrouw Rasch in deze fysieke en beeldende voorstelling over onvervulde verwachtingen, hopeloze vooruitzichten en kleine dagdromen.

 

Regie: Jessie L’Herminez Spel: Lisa Groothof en Marie Groothof Dramaturgie: Doke Pauwels Toneelbeeld: Sanne Danz Geluidscompositie: Wessel Schrik Lichtontwerp:Casper Leemhuis Productie: Floor Öfner Techniek: Joep Lamers, Martijn van Nunen en Sjamaêl Pattimukaij Flyerfoto en -ontwerp: Joost de Haas Coaching: Ingrid Kuijpers | Scenefoto's: Ben van Duin

 

Première: 10 januari 2024, tournee t/m maart 2024

 

Speellijst: https://goldenpalace.nl/agenda/

vorige / volgende project
bottom of page